Om symboler – Ägget

Ägg – intention

Jag ville bara visa er vad jag hittade på loppis, ett fint ägg av glas med ett lock som man kan öppna. Det är väl kanske meningen att man ska lägga påskgodiset där i men jag har större planer än så för mitt ägg. Ni som har kikat runt i min blogg kanske har snappat upp att jag jobbar mycket med symboler. Symboler är väldigt viktiga för mig när jag tar emot vägledning, att förstå hur universum o andevärlden talar till mig. Men symboler är också väldigt viktiga att använda när jag talar om för universum och mina hjälpare vad jag vill.

Symboler fungerar så att de uppehåller och påminner vår hjärna om att hålla fokus på det vi vill skapa. Egentligen så kan vi skapa utan att använda symboler men det krävs ett fokus som är sällan skådat i denna värld. Det är så lätt att bli bortkollrad av allt annat som händer att man glömmer bort att fokusera på sina önskningar. Därför är det så himla bra att använda sig av fysiska ting som man gör till ens egna symboler. För att påminna sig själv, ni hajar? Läs gärna mer om hur man gör en talisman HÄR

Ägget är för mig intentionen. Något som har planterats men inte kläckts ännu. Något som är på tillväxt. Något som man inte riktigt vet vad det ska bli ännu. I mitt ägg har jag lagt ytterligare symboler för något som jag vill skapa. Där i ligger två hjärtformade stenar, en rosenkvarts och en bit saltsten. Jag har alltså intentionen att skapa en kärleksrelation. Ena hjärtat är mer runt och feminint, det andra är mer kantigt. Rosenkvarts är en kärlekssten och saltstenen står för renhet.

Äggsymbolen kan en använda sig av för att skapa nytt jobb eller en intention av att få klarhet i vad man vill jobba med/studera. Ägget kan vara intentionen att skaffa en ny bostad. Vilket område som helst egentligen. Bra är att skriva en utförlig lista med exempelvis drömpartnerns, drömjobbets eller drömbostadens egenskaper och lägga i ägget tillsammans med symboler som betyder något för dig. Skriven text är inte lika flyktigt som en tänkt tanke eller ett talat ord, tänk på det när ni jobbar med att skapa. Ha gärna ett “altare” eller fin omgivning med ljus och kanske lite kristaller omkring symbolen du skapar med.

Ingenting kan dock vara “okläckt” för evigt, ibland måste en röra om i energierna genom att flytta runt och göra nya symboler.

Jag återkommer med fler tips på hur man kan jobba med symboler men ett stående tips är att ta fram din inre trollpacka och låt kreativiteten flöda.

Allt gott!
/Nattugglan

2 kommentarer

  1. Är nyfiken på symboler. Men vet inte vart jag ska leta efter symboler betydelse.
    Jag hittar glas i olika former.

    • Böcker, tarot och orakelkort är bra inspirationskällor men viktigast är hur du tolkar en symbol. Vad är den för dig? Vad känner du? Och framförallt vad associerar du den med? Lek med orden och tanke🙏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *