Hälsotips!

Chaga, ingefära både färsk och torkad, persilja, örtte och grönt te.

Jag kände mig plötsligt inspirerad av att dela med mig av mitt lite något omständiga men sååå goda och hälsosamma tedrickande. Jag dricker ju te varje dag, inte alltid grönt te men alltid örtte. Det är en liten procedur jag går igenom för att pimpa till det som jag vill ha det. Några tips kommer här:

  • Örtte, välj gärna renande te som innehåller maskros bland annat, positivt för levern som är kroppens reningsorgan. Nässla innehåller många vitaminer och mineraler. Lakriktsrot är balanserar trötta binjurar och innehåller en del antioxidanter. Har också en antiinflammatorisk effekt. Läs på om ingredienserna som står på paketet.
  • Grönt te är uppiggande samt motverkar vätskeretention. Lagom mängd är hälsosamt. För mycket stressar binjurar som t.ex. kaffe. Jag använde grönt te i övergången när jag slutade med kaffe för att undvika huvudvärken.
  • Ha alltid en kanna med tillredd chaga för, häll en skvätt i teet varje gång. Fantastiskt nyttigt!! Läs mer om chagans magiska egenskaper och hur man tillreder den HÄR. 
    “Chaga eller sprängticka är en medicinalsvamp från naturens eget apotek och sägs bland annat bekämpa cancer, bakterie-och virussjukdomar. Förbättra immunförsvaret och lindra infektion och inflammation. Den lindrarockså besvär med psoriasis och andra exem eftersom att den är bra för både hud och hårkvalitén. Chagan är också antibakteriell, anticandida och antiviral. Den sänker högt kolesterol och högt blodtryck. Den har också visat sig vara fördelaktig för diabetiker då den är blodsockersänkande. Utöver det har den ett mycket högt ORAC-värde… “
  • Ingefära, färsk eller torkad. Ger sting och till smaken och gör undervärk mot inflammationer i kroppen samt positiv inverkan på matsmältningen.
  • Persilja, innehåller mycket järn och är bra för njurarnas funktion. Eller ta någon annan färsk ört.
  • Kanel, finns inte med på bilden men den är värmande, lugnande och verkar även den mot inflammationer. Obs! Köp Ceylonkanel från någon hälsokostbutik, Cassiakanelen (den man köper i vanlig matbutik) är inte att rekommendera.

Tänk på att motverka kroppens inflammationer och försurningar, dessa är grunden till ohälsa. Tillför ren naturlig, energi och jobba med det mentala.

Trevlig helg och te:a på för hälsan!
/Nattugglan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *