Att gå vidare, del 1.

Att släppa taget…
Att släppa taget om det gamla är ingenting som man bara gör en gång och sedan är det borta utan det krävs ofta upprepade ansträngningar för att släppa taget om gamla energier som man är medveten om att man inte längre vill ta med sig på sin resa genom livet. Jag var lite naiv där i början när jag ivrigt satte igång med min medvetna läkning och tänkte att om jag gör en liten ceremoni och talar om vad jag vill åstadkomma, säger att jag förlåter och släpper taget, då ska det ju vara klart sedan? Tyvärr är det ju inte så riktigt så lätt, gamla energier släpper inte taget om oss förrens vi har tagit in hela dess lärdom den energin handlar om. Det är när vi har gjort oss medvetna om hela dess storhet, hur den manifesterar sig i omvärlden och varför den gör det, alltså vart har den sina rötter.

Gamla energier 
Vad menar jag med “gamla energier”? Med gamla energier menar jag sådan energi som ger upphov till vissa beteendemönster vi inte längre vill ha t. ex. “jag väljer alltid fel kille” eller “jag är rädd för att vara ensam”, det finns hur många exempel som helst och alla kan vi komma på våra egna. Ni vet ju att det är vi som är sändaren av signaler och attt universum svarar genom att sända oss den verklighet som matchar med signalen, t.ex. det är aldrig killens fel att han är “fel”, det är ju du som indirekt har valt honom genom att sända ut den signalen, omedvetet genom att bära med dig den energin. Är du t.ex. rädd för att vara ensam så är det en karma som mest troligt har hängt med från tidigare liv och som triggas i det här livet med exempelvis ett barndomstrauma. Nu kan man ju börja ana att en gammal energi har flera rötter, endel är mer omfattande och djupare och andra är lättare med färre rötter. Försök att visualisera hur energin ser ut, färg och form och så rötterna som trådar som sitter fast i gamla minnen och känslor så… Att kunna visualisera är jättebra inom området självhealing (m.m) och ibland krävs det träning för att bli bra på det.

Som jag skrev tidigare gäller det att göra sig medveten om hela energins storhet och djup, det är där den viktigaste delen av jobbet görs… Att se, acceptera och ta ansvar för sitt beteende om man tar exemplet att välja fel kille så kan man se det så här: “Jag är medveten om att jag gång på gång väljer samma typ av kille som får mig att må så här dåligt. Varför gör jag så här mot mig själv gång på gång? Vad påminner dom där otäcka känslorna om från barndomen? Finns det någon annan viktig person från mitt liv jag kommer att tänka på? Och så utreder man vidare och vidare, och som jag nämnde så är är det tidskrävande. Sedan måste man ju fatta ett tydligt beslut som säger att “JAG vägrar behandla MIGSJÄLV på det här viset längre, nu räcker det!” När man har nystat ett tag i vart rötterna sitter så vet man ofta om det handlar om många rötter som sitter fast eller färre rötter. Exempelvis så kan den där felaktiga killen som gör så många elaka saker mot dig representera flera personer, händelser, trauman från din barndom och tidigare liv. Oftast är man bara medveten om en lite skymt av energin innan man gör hela medvetande-görande jobbet… Och när man börjar dra i trådarna kommer det upp mer och mer allt eftersom, många energier är också sammantvinnade i varann så ibland får man fatt i ett helt knippe rötter. Jag ska erkänna att jag har blivit alldeles galen i och beroende av den här typen av skuggarbete, det är så vansinnigt härligt att uppleva läkningen att man bara vill fortsätta och fortsätta. Jag är ju lagd åt det excentriska hållet, jag gör inte saker “lagom”.

När man läker…
Hur vet man att energin är läkt och att man faktiskt har släppt taget om den? Jo, man upphör med det där destruktiva mönstret, man kanske drar till sig en kille som är helt fantastisk och den delen av livet känns alldeles ny och fräsch, du har ändrat hela din energi konstellation (även fast det finns andra gamla energier kvar längre ner under ytan). De flesta, om inte alla, av dessa gamla energier har sin grund i rädsla och rädsla övervinner man endast genom att utsätta sig för dem t.ex om jag är rädd för att vara ensam så ska jag vara ensammen så mycket som jag bara orkar och förmår, pressa bekvämlighetsgränsen utåt tills ensamheten inte längre triggar mig. Klarar man inte av att vara ensam sådär på en gång så kan man ju visualisera och träna på ensamheten inom sig själv, det framkallar faktiskt samma känslor som i verkligheten om man vågar känna efter och leva sig in i sitt mentala liv. Rädsla och kärlek är det två baskänslorna som alla de andra känslorna härstammar från, enligt mig.

Visualiseringsövningen…
Jag tänker att ett bra steg att göra sig medveten om vilka gamla energier vi bär på ytan just nu är att göra en meditationsvisualisering, följ stegen här:

1. Lägg dig ner/sätt dig bekvämt, gärna mörkt rum, tända ljus och någon mysig musik om du gillar det (rekommenderar frekvens 528 mhz, som är läkande i sig, sök på youtube) Be änglarna att beskydda och hjälpa dig i ditt healingarbete, man behöver inte alls veta vad dom heter eller så och dom kommer så gärna och hjälper till bara du ber om det.
2. Blunda, sjunk in i din kropp och gör dig medveten om hur den känns, börja från fötterna och jobba dig uppåt. Hur känns kroppsdelen? Har den någon färg? Någon speciell känsla som dyker upp? Vilken form har den? Gå igenom din kropp så.
3. Se på dig själv i helhetsperspektiv, utifrån kroppen. Hur ser din aura ut? Vilka färger har den? Finns det något som är fäst vid dig? Hur ser det ut? Vilken känsla ger det dig? Vad vill den dig? och så vidare…
4. När du är färdig med visualiseringen så tänk dig att du omsluter dig av ett rent, vitt, helande ljus som läker hela dig så att alla dina gamla energier kan falla bort från dig och att du är den allra renaste kärnan av dig. Stanna kvar i den känslan tills du känner att du är klar med meditationen.

Det roliga är att för en liten stund har man faktiskt släppt energierna men dom kommer tillbaka hela tiden tills hela jobbet är gjort, visualiseringen är en del av arbetet som man kan upprepa så ofta som man vill. I del 2 tänkte jag berätta om en aktiv meditation som är bra för ändamålet, made by Nattugglan.

Allt gott!
/Nattugglan

7 kommentarer

    • Visst är det både kul och spännande att utforska sig själv? 💕 Ibland krävs det övning och ibland hittar man egna tekniker som passar bättre. Men jag blir så glad bara av att intresset finns 🙂

    • Tack, så kul att den faller dig i smaken 💕 Hejja dig med utrensningen 🌸kram🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *