Hyffsat naturlig blekning/avfärgning för håret

I veckan har jag testat det här med att bleka/avfärga håret med så naturliga medel som möjligt. Först hittade jag ett recept som inspirerade mig och efter att ha provat mig fram har jag kommit fram till hur jag tycker att man gör det hela på bästa sätt.

Ingredienserna för en person med långt och tjockt hår:

9 C-vitamin brustabletter (jag köpte citron men tror inte att det spelar roll)

5 msk organiskt balsam

1,5 msk ekologisk, flytande honung

2-3 tsk ekologisk citron på flaska (går bra att pressa ur en citron också)

Mortla C-vitamintabletterna till ett fint pulver och blanda sedan tillsammans med de övriga, blandningen sväller upp ganska fort så ta en stor skål så att det inte svämmar över.

Vispa runt i blandningen med händerna tills det känns som att ingredienserna har förenat sig med varandra och mojsa sedan in blandingen i rent, handdukstorkat hår. Man behöver ju inte göra hela håret, man kan göra slingor eller så om man vill men blandningen räcker till hela hårsvallet.

Platsa in huvudet på något sätt t ex plastfolie, duschmössa eller som i mitt fall en alldeles för stor HM-påse. Vira sedan in huvudet med något varmt som t ex en mössa eller halsduk, var beredd på att det börjar rinna en hel del efter ett tag så man kan med fördel klä in sin panna med toalettpapper. Jag vet, det låter jätteglamouröst!

Blandningen ska sitta i 1 timme innan man tvättar ur blandningen med
sitt vanliga schampoo och balsam, hårolja är bra att använda efteråt men i det stora hela tycker jag att slitaget är minimalt på håret i jämförelse med en vanlig blekning.

En behandling sägs bleka upp till 2 nyanser… jag tycker absolut att mitt hår blev ljusare efter varje behandling, hittills har jag gjort 2. En varning kan vara att det krävs tålamod på det viset att man nog måste göra behandlingen ganska många gånger, beroende på hur ljust/avfärgat man vill ha det. Särskilt om man har lite mörkare hår, som mig. Så, om du känner dig lite tålmodig eller bara modig så kan jag verkligen rekomendera den här metoden.

Jag har ju naturligtvis fixat lite före och efter bilder, vänster är före och höger efter. Tyvärr är inte selfiesarna min starka sida och så är jag kanske lite väl “lös och ledig” utan smink och diverse stöttande anordningar men det var ju ändå håret det handlade om.

På den lilla bilden ser ni den ungefärliga längden på håret som jag har använt till recpetet, färgskillnaden är ganska svår att fånga med kameran.

Allt gott!

/Nattugglan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *